Met grote droefheid moet ik jullie het overlijden melden van mijn dierbare vader, dr. Frank Joos.
Hij overleed op maandag 15 oktober 2018, na een slepende ziekte.

Hij was de oprichter van deze praktijk, in 1963, in de Koning Albertstraat te Eeklo.
Velen onder jullie kwamen reeds toen bij hem als arts, en kenden hem als een toegewijde huisarts met een enorme werkkracht en goede organisatie.
In 1993 kwam ikzelf de praktijk vervoegen. We werkten 4 jaar samen en in 1997 ging hij met pensioen, in alle stilte, na een intense carrière van 35 jaar, toen hij ervan overtuigd was dat de opvolging in de praktijk verzekerd was.

Talloze patiënten vroegen mij, na zijn pensioen, herhaaldelijk hoe het met hem ging en zeiden me dat ze hem nog steeds misten omwille van de manier waarop hij hen in hun gezondheid begeleidde. Veel mensen, die hier nu nog steeds patiënt zijn, zijn vermoedelijk met zijn hulp als arts, op de wereld gezet.

Al wie met hem gewerkt heeft, collega’s of patiënten, kenden maar al te goed zijn grote kwaliteiten.
Hij was jarenlang mijn steun en toeverlaat, mijn mentor, en hij laat bij ons allen een grote leegte na.

Langs deze weg wil ik nogmaals mijn respect voor hem benadrukken, als ook jullie bedanken, die reeds zolang hier bij ons patiënt zijn en vertrouwen in hem hadden en nog steeds in ons hebben.

We zullen ons uiterste best doen om in zijn nagedachtenis en met dezelfde overtuiging de praktijk verder te zetten.

Dr. Jörgen Joos

Mede namens dr. Riet Dossche en Kristin De Craene